Ontwikkeling van een product
In nauwe samenwerking met onze klanten ontwikkelen wij constant nieuwe producten, die enerzijds aansluiten bij de filosofie van de klant en anderzijds commercieel sterk zijn en passen bij het modebeeld van het moment.

De ontwikkelingsfase van een geheel nieuw product is een uitgebreid proces en neemt over het algemeen ongeveer een half jaar in beslag. Naast het ontwikkelen van een product kan Nika Group tevens ondersteunen in het ontwikkelen van bijvoorbeeld de verpakking.

Stapsgewijs ziet de ontwikkelingsfase er als volgt uit;

            
Ontvangst ontwerp ~> Selecteren van materialen ~> Eerste sample ~> Aanpassing van sample ~> Definitief product

De ontwikkeling van een product start met een ontwerp, wat Nika Group samen met de productie in het Verre Oosten vertaalt naar een sample.

Na ontvangst van het ontwerp, is de eerste stap in dit proces het selecteren van te gebruiken stoffen en overige materialen. Wij werken samen met stofleveranciers uit zowel Europa als het Verre Oosten, waardoor wij onze klanten een brede selectie van stoffen, kant, broderie, jacquards, prints en accessoires kunnen aanbieden. Ook kunnen wij op aanvraag voor onze klanten sourcen.

Nadat alle materialen zijn gesourced en goedgekeurd, wordt een eerste sample gemaakt. Dit gebeurt in onze fabriek in Dong Guan, welke beschikt over zijn eigen sample room.

Na ontvangst wordt het sample beoordeeld door het team van Nika Group en onze klant. Wanneer er aanpassingen nodig zijn verzorgt de sample room een herzien sample.

Zodra alle gewenste aanpassingen in het sample verwerkt zijn, ontstaat het definitieve product wat aan alle wensen van de klant voldoet.
 

Na de ontwikkelingsfase start de productiefase. Meer hierover vind u terug onder het kopje productie.